Care sunt diferentele dintre cartofii de prajit si restul soiurilor?

Care sunt diferentele dintre cartofii de prajit si restul soiurilor?

Inca de la inceput, am analizat diferentele dintre soiurile de cartofi, incepand de la invelisul acestuia pana la continutul de nutrienti.

Ca sa poti obtine un produs finit de calitate, trebuie sa cunosti foarte bine cartoful, si anume:  de cate minute are nevoie pentru a se praji/cum trebuie sa fie textura si nuanta la final/cat rezista dupa prajire?!

Sunt multe intrebari, insa noi le-am gasit raspunsurile pe parcursul multor teste de calitate, astfel am reusit sa facem o selectie atenta a celor mai bune soiuri, in functie de modul de preparare abordat de catre clientii nostri.

Cartofii sunt de obicei împărțiți în două categorii principale: cartofi amidonici și cartofi ceroși.

Cartofi amidonici vs cartofi cerosi

După cum poate sugera și numele, cartofii amidonici sunt bogati in amidon, de asemenea, săraci în umiditate. Această combinație creează o pulpa zdravana și un cartof uscat. Pulpa se descompune ușor, făcând din aceștia candidatul perfect pentru piureul de cartofi. Utilizați acest soi pentru cartofi pufoși, cartofi prăjiți crocanti, dar și pentru chipsuri.

Pe celălalt capăt al spectrului, se găsesc cartofii ceroși, cu conținut redus de amidon și cu umiditate ridicată. Au o piele mai cremoasă, fermă și mai subțire decât cartofii amidonici. O semnătură a acestor cartofi este că își păstrează forma după gătit. În general, sunt cartofi noi, care sunt recoltati la un stadiu mai puțin matur și sunt mai mici și mai rotunzi decât alți cartofi. Folositi cartofii ceroși pentru fierbere, prăjire și coacere, în care cartoful trebuie sa  rămâna intact, cum ar fi in cazul salatelor de cartofi, supe sau gratinati.

Cartoful ideal pentru prajit trebuie sa elibereze un lichid lactos (amidonul) atunci cand este ciupit sau tăiat. De asemenea, tind să fie lungi și să aibă o piele mai aspră.

Pentru a obtine un preparat de calitate, ingredientele trebuie alese cu grija. Astfel, daca folosim un cartof care este dedicat modului de prepare pe care urmeaza sa il abordam, rezultatul va fi unul bun extraordinar.

Distribuie articolul